Bungee jumping a jiné adrenalinové zážitky

Bungee jumping je aktivita, ke které se odhodlává mnoho lidí. Je to jakási meta, které chtějí dosáhnout všichni ti, kteří mají rádi, když jim v žilách proudí adrenalin. Mnoho lidí se ale obává, že výpočet při nastavování pružného lana selže a oni pak do konce života budou ochrnuti sedět na vozíčku. Případů, kdy se stala podobná nehoda, je v celé historii skákání jen nepatrná hrstka. Daly by se možná spočítat na prstech jedné ruky.

Existují dva způsoby skoku, první, americký způsob, využívá dvojího zabezpečení a delšího volného pádu, novozélandský pád je oproti prvně jemonovanému extrémnější, protože využívá pouze jednoduché zabezpečení.. Je však mnohem více pohodlnější, než způsob americký. V České republice se využívají oba způsoby. Bungee jumping se pak provozuje například z mostu Hačka u Chomutova, nebo například na Vranovské přehradě.

Bungee jumpingu jsou velmi podobné ještě další dva sporty, tzv. bungee katapult, což znamená katapultaci ze země do výšky a dále tzv. bungee running, sport, při němž musí soupeři s pomocí stejného pružného lana doběhnout co nejdál.

Zajímáte-li se o adrenalinové sporty a o další zážitky a toužíte-li si některý z nich vyzkoušet, můžete si sehnat například dárkové poukazy, které vám umožní užívat si mnohých aktivit. Jste-li však spíše soutěživí a přejete-li si spíše poměřit síly s přáteli, můžete využít lákavé nabídky společnosti Allegria, která na svých stránkách www.firmanazazitky.cz/ceska-pevnost-boyardnabízí unikátní zážitek podobný známé soutěži Pevnost Boyard, kterou jistě znáte z televizních obrazovek. Neváhejte a navštivte stránky společnosti. Můžete si díky ní vyzkoušet mnoho zážitků, případně zážitek darovat vašim nejbližším.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *