Podle těchto třech věcí určitě vyberete tu správnou autobaterii

Už jste po několikáté nastartovala auto jen s vypětím všech sil a máte pocit, že příště se to nepodaří? Dejte na svou ženskou intuici a štěstí už dál nepokoušejte! Nechce se vám čekat na vašeho muže či přítele a potupně jej žádat o nákup a následnou výměnu baterie? Není se čemu divit! Zvláště, když se nejedná o nijak extrémně složitý proces, který byste sama nezvládla! Pokud si přece nejste jistá, pak čtěte dál. Dáme vám 3 základní tipy, podle nichž bez problémů nový model baterie do vašeho vozu seženete hravě!

1. Změřte si stávající autobaterii

Standardně se nakupují autobaterie podle typu auta. V eshopech i kamenných prodejnách lze vybírat většinou přímo dle druhu daného vozu. Především v různých auto moto obchodech se vše řeší tak, že si vezmete starou autobaterii a vyměníte za novou. Chcete-li ovšem ušetřit, případně si zvolit kvalitnější model, změřte si vaši stávající autobaterii anebo místo pro její uložení ve vozu. Poté si jednoduše zvolíte novou dle potřeby. A co startovací proud? Ten činí už u většiny modelů 12 V, s jinými se v podstatě asi ani nesetkáte.

2. Diesely potřebují autobaterie s vyšší kapacitou

Berte v potaz celkovou kapacitu baterie. Ta by opět měla odpovídat charakteru vašeho auta. Máte-li doma benzínový vůz, bohatě vám postačí kapacita 60 Ah. Diesely jsou mnohem náročnější a je zapotřebí sáhnout po variantě s minimální kapacitou 70 Ah. Určitě se také nezapomeňte informovat o údajích týkajících se startovacího proudu. I tady platí, že benzínové motory nejsou tolik náročné a bohatě postačí proud 400 A. U vozů jezdících na naftu by měl být cca 640 A a výše.

3. Vyberte si online u specialistů

Rozhodně se vyplatí vsadit na značkové autobaterie schopné absolvovat co nejvíce nabíjecích cyklů. Ty nejznámější autobaterie najdete v eshopu nekvinda-obchod.cz. Tady vám dokonce i ochotně poradí, jelikož mají prodejem tohoto sortimentu dlouholeté zkušenosti.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *