Nano impregnace šetří boty i rodinný rozpočet

lodičky a mnoho dalších druhů obuvi, které jednotliví členové domácnosti potřebují. Pokud musíte několikrát do roka investovat několik tisíc korun a pořídit dětem, partnerovi i sobě nové boty, určitě vás potěší následující řádky. I boty, které byly „v provozu“ po celou minulou sezónu, mohou vypadat jako nové i následující rok. Některé maminky jistě napadne impregnace, tedy ochranný filtr, jež má za cíl ochránit obuv od promoknutí, případně i lehčího mechanického poškození.

Mohlo by se zdát, že obuv díky impregnaci vydrží mnohem déle, ale bohužel tomu tak není. Ochranný filtr vydrží na botách několik dní, maximálně týdnů a navíc jim neposkytne dostatečnou ochranu. Klasická impregnace obuvi má slabý odpuzovací efekt a minimální mechanickou odolnost a většinou se tak jedná o vyhozené peníze. Malou revoluci v obuvním průmyslu však způsobila nano impregnace, která je mnohem účinnější a ochrání obuv na velmi dlouhou dobu. Podstatou jsou nano částice, které vytvoří kolem ošetřeného materiálu neviditelný ochranný filtr. Nano impregnace extrémně odpuzuje kapaliny a pomáhá botám zachovat původní barvu. Na rozdíl od klasické impregnace budou boty stále prodyšné, takže nezažijete nepříjemné pocení.

Nano impregnace potěší i ekologickým složením. Je postavena na bázi vody a nanočástic křemíku, což ji činí maximálně šetrnou k životnímu prostředí. Životnost výrobku se udává v řádu týdnů až měsíců) a můžete jej použít na textil, kůži (broušenou i umělou), nubuk, semiš i gore-tex. Díky nano-impregnaci už nebudete muset vyhazovat oblíbené boty po několikaměsíčním používání a budete se z nich těšit mnohem déle.

Autor příspěvku: vbartos

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *