Jak vybrat školní batoh

Samozřejmě lze sáhnout po školním batohu s jeho či její oblíbenou postavičkou ze seriálu či filmu. V danou chvíli tím nic nezkazíte a dítě se nadchne. Další otázkou je, zda jej chcete vychovávat a vést k vkusu či si vystačíte pouze s kýčem. Mezi školními batohy totiž snadno vyberete ty s abstraktnějšími motivy, které jsou praktické už jen v tom, že se vám dítě nevrátí ze školy s pláčem, protože se motiv na školním batohu jednoduše ošoupal či jinak zničil. Nestane se ani cílem posměchu ostatních dětí za to, že ta která postavička už prostě vyšla z módy. Nehledě na rodinné fotografie z první cesty do školy, které může mít před očima po zbytek života. Právě školní brašna je něco, co si i po mnoha letech živě vybavíme. Jak jsme se styděli za to, že byla taková či onaká. Co nám na ni říkali spolužáci. Není třeba podobná traumata našim dětem oplácet.

Vybrat svému dítěti ten správný školní batoh se může nakonec zdát trochu složité. Přitom vám vaše ratolest může sama pomoci. I když je občas trochu podceňujeme, děti samy mají svůj vkus. Samozřejmě my se zase můžeme zapojit s radou, co je dnes moderní, co nosí spolužáci a za co se jednou na školních fotografiích nebude stydět. Na ostatní školní potřeby jako sešity, psací potřeby a zejména penál snadno zapomeneme. Už ani nevíme, jak přesně vypadal. Zda to byl penál, kde bylo vše pečlivě zastrkáno do příslušných přihrádek nebo taková ta taštička, kam jsme jako malí všechno prostě jen naházeli. Zatímco školní batohy si vybavíme poměrně živě. Lovili jsme v něm učebnice a sešity každý den, občas tam zahučela i nějaká ta nedojedená svačina. Nebylo tam zrovna uklizeno. Důležité však bylo, jak takový batoh působil navenek. Pokud přece jen hodláte uplatnit vlastní vkus, příliš škody nenaděláte, když vybíráte školní batohy pro prvňáčky. Tam se přece jen všechny škody dají napravit už další školní rok a vaše ratolest si ani nebude příliš pamatovat.

Autor příspěvku: admin

0 komentářů: „Jak vybrat školní batoh

    Lucie

    (12.4.2013 - 11:05)

    Doporučila bych všem se orientovat podle toho, jak je batoh ortopedicky zpracovaný, nikoli podle libosti postavičky, kterou si dítě vybralo..
    Se starším synem jsme podlehli trendu batohů přes jedno rameno… katastrofa, větší blbost jsme udělat nemohli.
    teďka to na něm vidím (on samozřejmě nepřiznává), ale má dominantní jednu stranu zad.
    Doporučuji všem rodičům článek na d-testu – http://www.dtest.cz/testy-vyrobku-47/test-batohu – těch studií batohu tam mají více a já mám díky tomu trošku jasno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *