Jak ovlivnit pohlaví dítěte?

Pojďme se však nejprve podívat na to, jak to skutečně funguje.

Pohlaví dítěte určuje muž. Záleží na tom, zda jeho oplodňující spermie nese chromozom X nebo chromozom Y. Pokud nese chromozom X, narodí se děvče, pokud nese chromozom Y, narodí se chlapec. Vajíčko ženy nese vždy chromozom X.

Spermie s chromozomem X a spermie s chromozomem Y mají odlišné vlastnosti. A podle toho se dá s pohlavím kalkulovat. I když jsou to pouze spekulace, které vycházejí z vědeckých poznatků, ale nebyly nikdy dokázány. Nicméně za zkoušku nic nedáte. Stále máte 50% šanci, že budete mít dceru a druhých 50%, že se vám narodí syn. Tak tedy: Spermie s chromozomem X bývají větší, pomalejší a déle žijí než spermie s chromozomem Y. Pokud si pár přeje děvče, doporučuje se zvolit oplodňující soulož na 2-3 dny před ovulací, protože spermie s chromozomem X déle přežívají. Doporučuje se také častý pohlavní styk. Pokud si partneři přejí chlapce, měli by souložit v den ovulace nebo těsně po ní. Rychlejší spermie s chromozomem Y se dostanou k vajíčku rychleji než ty druhé. Před oplodňující souloží se doporučuje být několik dní zdrženlivější, protože se tím zvýší v ejakulátu podíl spermií s chromozomem Y.

Novější studie, prováděné v nedávné minulosti v Anglii, naznačují, že u žen, které se snaží otěhotnět a mají jídelníček s vyšším obsahem kalorií, je větší pravděpodobnost, že porodí chlapečka. V rámci tohoto průzkumu byly osloveny matky chlapců s dotazem, co v době, kdy se snažily
otěhotnět, jedly. Jedním ze zajímavých výsledků bylo, že téměř 60 % žen, které konzumovaly každý den obiloviny, porodilo chlapce. Podobně na tom byly i ženy, jejichž strava byla v době otěhotnění bohatší na draslík, vápník a vitaminy. Také se říká, že pokud v ženině jídelníčku převládá kyselinotvorná strava (bílky, piškotové těsto, banány, pomeranče, třešně, meruňky, brambory, čočka, sušené švestky, ovocné šťávy), narodí se chlapeček. Pokud bude žena čtvrt roku před početím holdovat čokoládě, mléčným výrobkům, vejcím, mléku, rýži, krupici, okurkám, cibuli, grepům, mandlím a hruškám, má šanci na početí dcery.

A rada na závěr? Na babské rady nemusíte zanevřít. Za pokus to přece stojí. Přinejmenším se u toho alespoň pobavíte.

Autor příspěvku: lucied

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *