Jak na výhodnou hypotéku

V případě, že máte dítě, měli byste začít uvažovat o novém bydlení. Myslete na budoucnost už nyní, neboť malé děti vyrostou a budou chtít vlastní pokoj. Čtyřčlenné rodině se bude ve 2+1 bydlet velmi těžko. O změně bydlení se lehce mluví, ale hůře provede. Vše záleží na tom, kolik máte ušetřeno. Pakliže je vaše prasátko hubené a nikde bokem nemáte dostatek peněz na nové bydlení, neztrácejte hlavu. Vše se dá vyřešit pomocí hypotéky.

 

K tomu, aby vám banka poskytla hypotéční úvěr, budete muset splňovat několik základních požadavků. Vy i váš partner budete muset prokázat dostatečně vysoké příjmy, které postačí na splátku úvěru a zároveň pokryjí nezbytné výdaje na provoz domácnosti. Pokud nejste vedeni v registru dlužníků a máte dostatečně vysoké příjmy, banka vám úvěr poskytne. Nabízí se však otázka, který úvěr je nejvýhodnější. Vzhledem k tomu, že hypotéku nabízí prakticky každá bankovní společnost, je pro člověka, který se nepohybuje ve finančních kruzích, velmi složité se v tak široké nabídce zorientovat. Proto je vám k dispozici hypoteční kalkulačka, která vám snadno spočítá nejvýhodnější nabídku hypotéky.

 

Můžete se spolehnout na to, že vám bude každý pracovník banky vtloukat do hlavy, že právě ta „jeho“ hypotéka je nejvýhodnější. Raději se spolehněte na selský rozum a porovnejte si podmínky hypoték sami. Skvěle vám k tomu poslouží jednoduchá aplikace s názvem hypoteční kalkulačka. Najdete ji na internetu a je k dispozici zcela zdarma. Hypoteční kalkulačka se snadno ovládá. Zadáte základní údaje a obratem se dozvíte, který hypotéční úvěr je pro vás ten pravý. Pak už stačí dojít na pobočku a hypotéku vyřídit. Úvěr vám bude převeden na účet celý, případě ho můžete čerpat po částech. Dejte si však pozor na to, abyste peníze využili pouze pro účely, které budou pevně vymezeny ve smlouvě. Budete totiž muset doložit, na co jste úvěr použili. Pro více informací o bankách můžete navštívit web České bankovní asociace.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *