Vaříme jednoduše, díky chytrému nádobí

V dnešní době potřebuje mít člověk vše rychle hotovo a samozřejmostí je také kvalita. Avšak jídlo v rychlých občerstveních není nic dobrého pro lidský organismus, tak proč si nekoupíte multifunkční nádobí, s kterým uděláte výborné a rychlé pokrmy doma?

Hrnec, který umí všechno

Starší kuchaři a kuchařky mají doma velkou sadu hrnců, protože mají hrnec, ve kterém dělají polévku, druhý je na fazole a podobně. A hrnec bez pokličky přece není úplný, takže ke každému hrnci zabírá místo i poklička. Kromě toho, že tyto hrnce zabírají prostor a občas i zbytečně, protože najednou je stejně nikdy všechny nepoužijete, takže vám stačí mít doma nanejvýše dva, je to také poměrně vysoká investice.

Není lepší mít doma jeden multifunkční hrnec, ve kterém by šla udělat, jak polévka, tak i těstoviny? Přemýšlíte, co si pod takovým hrncem máte představit? Je to jednoduché. Jedná se o běžný hrnec, kde můžete vařit například brambory, avšak když tento hrnec doplníte přikrývkou, tak z něj budete mít tlakový hrnec a můžete mít výborný vývar.

Dva hrnce a dvě pokličky a mám vybavenou polovinu kuchyně

Nakonec zjistíte, že vám k celému vaření budou stačit pouze dva multifunkční hrnce a dvě pokličky. Samozřejmě, že lidem, kteří vaří méně často, bude úplně stačit jen jeden takovýto typ hrnce. Dva proto, abyste měli dva hrnce o rozdílných objemech. Například ať máte jeden menší, když budete vařit jen pro dvě osoby a jeden větší, když budete vařit pro návštěvu.

Avšak velkým zlepšovákem jsou právě zmíněné pokličky. Protože stačí, když si koupíte dvě. A to jednu, která je přizpůsobena pro vaření pod tlakem a druhou úplně klasickou. Ten zlepšovák spočívá v tom, že tyto poklice mají specifické otvírání a zavírání, díky kterému pasují i na hrnce s odlišnými objemy.

Například, když si domů koupíte jeden pětilitrový a jeden sedmilitrový hrnec, tak na tyto dva hrnce použijete úplně tu samou poklici. Je to téměř neuvěřitelné, ale tento výborný nápad už byl zrealizován a možná už někteří z vás s tím doma vaří.

Jaký hrnec je ten nejlepší?

Samozřejmě, že když už investujete nějaké peníze do nádobí, tak chcete, aby na něj bylo spolehnutí, co se týče životností. Protože existují i takové hrnce, které mohou po jisté době využívání selhat, a najednou zjistíte, že je v něm malá dírka, což je naprosto nepoužitelné. Proto je dobré vybírat si hrnce z kvalitních materiálů.

Výborný materiál je nerez, který je opravdu na celý život. Avšak někteří také doporučují keramiku anebo také skvělým materiálem, který je již generacemi ověřeným je smalt. Pravdou je, že se musíte velmi rozhlížet, protože multifunkční hrnce se ještě nevyrábí ve všech materiálech.

 

Multifunkční hrnec je velký pomocník pro domácnost, nezabere mnoho místa, ale dokáže vytvořit výborné obědy či večeře úplně pro každého.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *