Dětská pískoviště: Kdo si hraje, nezlobí

Dětství je nejkrásnějším obdobím v životě člověka. Je dobou, v níž dává dosud nespoutaná lidská fantazie vzniknout novým a netušeným světům, jež jsou od světa dospělých nedosažitelně vzdáleny. My máme za to, že stačí dítě posadit před televizi nebo ho zabavit hrou na počítači nebo patláním tabletu malými dětskými prsty.

Přitom se nám naše děti dnes a denně snaží ukázat, co je skutečně baví. Pořádně se zapatlat v louži bláta nebo třeba trávit hodiny a hodiny na pískovišti. Je to místo, kde vznikají první předškolní přátelství a první monumentální stavby, které záhy ustoupí stavbám ještě větším a monumentálnějším. Vždyť přece každá malá princezna touží potom, aby měla co nejkrásnější hrad z písku, každá malá hospodyňka chce udělat tu nejlepší bábovku a každý malý dobyvatel postavit tu nejodolnější pevnost. Pískoviště tak není pouhým „odkladištěm“ pro děti, nýbrž i prostorem, kde mohou naši nejmenší rozvíjet své tvůrčí schopnosti, svou imaginaci i první sociální vazby.

Pokud uvažujete o koupi dětského pískoviště, zapomeňte na frázi o tom, že na vzhledu nezáleží a že se dost dobře může jednat o pouhou haldu písku. Pískoviště dnes nemusí nutně zastupovat plocha s pískem obehnaná betonovým obrubníkem s dřevěnou lavicí nechanou napospas povětrnostním podmínkám. Tento dnes přežitý výstřelek dob dávno minulých nahradilo snadno omyvatelné plastové pískoviště s uzavíratelným víkem, takže se už nemusíte obávat ani smíchání písku například s listím. Moderní a neotřelý design pískovišť může vaši zahradu v mžiku proměnit v dětské hřiště s prolézačkou, v podmořský svět či starodávnou egyptskou říši, v níž se vaši malý archeologové rozhodně nudit nebudou. Stačí si jen vybrat zde.

Autor příspěvku: admin

0 komentářů: „Dětská pískoviště: Kdo si hraje, nezlobí

    zorus

    (25.2.2014 - 7:25)

    díky za dobrý tip, pískoviště práve sháníme, tak se hodí.

    Vypadjí orpavdu svkěle

    anička

    (25.3.2014 - 7:37)

    vypadá to fakt super, dost o nich přemýšlím

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *