Na výběru pyžama velmi záleží. Volte podle materiálu, střihu i ročního období

Je známo, že kvalita spánku závisí na matraci, roštu, kvalitě ložního povlečení, ale na vhodný výběr pyžama se mnohdy často zapomíná. Pyžamo je přitom oblečení, ve kterém trávíme mnoho času a jeho nesprávný výběr nás dokáže při spánku velmi potrápit. Ať už vybíráme dámské, panské nebo dětské pyžamo, měli bychom se držet základních kritérií, díky kterým vybereme takové oblečení, které náš spánek zpříjemní a poskytne nám požadované pohodlí a komfort.

Nejvíce bychom však měli dát pozor na výběr dětských pyžam, neboť dětská pokožka je velmi citlivá a vyžaduje speciální péči. Na co bychom měli klást důraz při jeho nákupu?

Materiál

Materiál je nejdůležitějším bodem ať už vybíráte jakékoliv dětské oblečení, nemusí se jednat pouze o pyžama, ale také o dětská trička, kalhoty, mikiny a tak podobně. Materiál totiž ovlivňuje to, jak se budeme v daném oblečení cítit, zda nám bude příjemné či nikoliv. Pro spánek je nejlepší volit prodyšné materiály, které sají pot a dětská pokožka se tak v průběhu noci nezpotí a nezapaří.

Vždy je vhodné volit kvalitní přírodní materiály, které nejsou nijak závadné a mohou je nosit také děti které trpí alergiemi.

Střih

Aby nám a našim dětem vybrané pyžamo dopřálo klidný a ničím nerušený spánek, mělo by být ušito tak, aby nikde nic nescházelo a také nepřebývalo. Je velmi důležité, aby nás střih nikde netahal ani neškrtil. V tomto ohledu záleží také na správné velikost, tedy aby pyžamo nebylo příliš velké nebo malé.

Roční období

Možná vám to přijde jako samozřejmá věc, ale nezapomínejte také na to, že pyžamo by se mělo lišit podle ročního období, které právě je. V zimě tedy pro své dítě vyberte takové pyžamo, ve kterém mu bude příjemné teplo. V létě zase takové, které je vzdušnější a lehčí.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *