Vaše dítě by chtělo sourozence, ale vy už nechcete?

Máte doma dítě, které touží po sourozenci? Jak vám toto říká a co dělá, aby dosáhlo svého? Dost možná chce sourozence až tolik, že si půjčuje miminka, nebo spíš kočárky s miminky, chce, abyste se o ně starala, a nutí vás všemi možnými i nemožnými způsoby k tomu, abyste si miminko také pořídila.

Pokud nemáte partnera a vysvětlíte dítěti, že k tomu aby bylo miminko, je potřeba i tatínek, tak se vám klidně po tatínkovi může začít shánět. Pamatujete si film „Jak vytrhnout velrybě stoličku“? Tak takhle nějak by to mohlo vypadat i u vás. Hlavní hrdina Vašek tam namlouval mamince tatínka proto, aby měl bráchu.

Děti jsou nevyzpytatelné, a proto se vás budou snažit přesvědčit všemi možnými i nemožnými způsoby. Jestliže nechcete, aby vás dítě přemlouvalo, tak si někde půjčete opravdu ubrečené miminko, které nezamhouří oka a řekněte vašemu dítěti, ať se o něj chvíli stará a řekněte mu také to, že takto se chovají všechna miminka a pokud chce mít doma klid, tak ať už si dalšího sourozence nepřeje. Vysvětlete mu, že než si spolu budou moci hrát, tak to bude trvat ještě velmi dlouho a že první roky jsou spíše takové, že se kolem miminka jen běhá, než aby si s ním vaše dítě hrálo.

Pověste mu, že lepší je mít kamaráda, který je stejně starý a který může být s vaším dítětem pořád, než mít sourozence, se kterým bude doma spousty práce. Vysvětlete, že byste už nemohli koupit vašemu dítěti tolik věcí, protože by se muselo kupovat dvěma dětem a pokud máte nějaké známé, které mají děti, jež se neustále rubou, perou a hádají, tak tam s vaším dítětem choďte často na návštěvu. Možná ho touha po sourozenci přejde.

Musím ale říci za sebe, protože jsem jedináčkem, že mě jakou malou neodradilo od touhy po sourozenci vůbec nic a strašně jsem si ho přála a to ať mi rodiče říkali, co mi říkali. Jednomu dítěti je prostě smutno.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *