Rodinný zábavný park Fábula

Drak velký jako mrak se dobrovolně pověsil pod stře chu hospody, aby ho mohli během letních prázdnin okouknout malí i velcí.  Ještě stále existují nadšenci, kteří svůj volný čas tráví právě výrobou obřích loutek. A tak máte letos poprvé možnost si tohoto devítimetrového cvalíka pomocí lan rozpohybovat v rodinném zábavném parku Fábula v Kamenici nad Lipou. Víte, že na jeho výrobu bylo potřeba stovky metrů pletiva z králíkáren nebo že jeho cena se rovná ceně menšího ojetého automobilu? Mává křídly, otevírá tlamu a je pro vás k vidění v zábavném areálu, který se všem a každého věku otevře letos již popáté. A konečně s dračím zastoupením.

Původně pohádková říše si po pěti letech rozšířením nabídky zábavy a atrakcí našla cestu i ke starším dětem. I když i ty se určitě znovu rády potkají s jejími obyvateli – pohádkovými bytostmi. A zvlášť tento rok, když budou všichni muset plnit jejich úkoly. Například ježibaba Popleta si na všechny chystá hledání svých žížal, čert se už třese, až si další smrtelníci stoupnou na váhu hříchů a vodník bude chtít vědět, jak se liší plavecký styl štiky a kapra. Názorná ukázka návštěvníků jeho rybníka nutností!

Výlety s dětmi

Hurá do pohádky na celý den.  Park Fábula je pro sezónu 2017 vybavena tzv, únikovou hrou neboli únikovkou. Máte děti s větším věkovým rozestupem? Vezměte je do Fábuly. Menší si zazpívají s ježibabou Skákal pes a váš teenager podstoupí únik z opravdové vězeňské cely. K budově bývalého okresního soudu, kde se zábavný park zabydlel, patřila totiž i vazební věznice. Katr, podavač jídla, světlík, mříže a tajemný hlas oznamující, že jste byli obviněni ze zločinu, tak i dnes naplní svoji původní roli. Nebudete potřebovat zvláštní znalosti, ale hlavně důvtip, bystrost a trpělivost. Nadšení pro výlety s dětmi zaručeno!

Po chvíli odpočinku v osvěžujících zdech hostince u loupežníka Bambitky se mohou vaše dětmi vrhnout na další letošní novinku – šifrovací hru.  Získat pět šifer je třeba k rozluštění tajenky, která poslouží jako další nástroj k zisku odměny na cestě kouzelníka Kellyho.   Ta nově provede vaši rodinu celým areálem a budete si moci užít pořádné dobrodružství. Bloudění v pohádkovém bludišti, plnění úkolů v obřích společenských hrách, hádanky od pohádkových bytostí. To vše letos zábavný park připravil, aby se vaše děti pořádně vyřádily. A vy si v klidu posedíte na venkovních zastřešených lavičkách nebo u kafíčka v cukrárně.

Akce pro děti 2017

Krampusáci mají pověst těch nejstrašnějších čertů, takže skřítek Fábula se je odvážil pozvat letos, když jsou jeho návštěvníci dostatečně pohádkově vzděláni. Pavel Trávníček se už naopak nikdy nezbaví nálepky filmové prince. Ve Fábule se ale na jeden den stane králem. Akce pro děti 2017 se odehrají i ve vlaku. A ne ledajakém. Celorepublikově známá úzkokolejka poveze každé prázdninové pondělí pohádkovou bytost z Jindřichova Hradce směrem do Kamenice nad Lipou. Klobásky, placky zavoní celou pohádkou na hodokvasu. A všechny kouzelné bytosti se na ně vrhnou po speciální módní přehlídce, která se stala nejoblíbenější akcí Fábuly. Čerta v šatech, podpatcích a s kabelkou prostě musíte vidět. Ať už si vyberete jakoukoliv kulturní akci, vždy vás u Fábuly čeká spousta originální zábavy a dobrodružství.

Autor příspěvku: Hedy