Jak dokáže působit puberta

Puberta je období, které je pro každého velmi bouřlivé a kdy se člověk mění z dítěte v dospělého člověka, jež má pocit, že všechno ví nejlépe, všechno zná nejlépe a ostatní se mohou jít se svými zastaralými názory zahrabat.

Nebyli jsme jiní a také jsme tyto názory měli. V pubertě je však důležité dohlédnout na to, aby se vaše dítě nechytlo špatné party a dokázalo si uvědomovat, jaké nebezpečí na něj může číhat. Pokud se totiž vaše dítě chytne špatné party, může se nechat svést strmou cestou dolů a to díky drogám, cigaretám a alkoholu.

Snad je v dnešní době prevence již na takové úrovni, že takovéto problémy by měli být spíše minulostí, než budoucností, ale i tak je třeba, aby se vaše dítě vydalo tím správným směrem. Co dokáže puberta? Dítě v pubertě se snadno nechá strhnout k něčemu, co může hraničit se zákonem.

Aby se toto nestávalo, tak je dobré, aby mělo vaše dítě hodně koníčků. Ty zajistí, že nebude mít čas na něco, co by jej mohlo smést z cesty. Člověk se může snažit sebevíc své dítě vychovat co nejlépe, ale puberta může vaše dítě dostat úplně na jiný břeh.

U dívek byste měli rozhodně v pubertě tolerovat to, že se chtějí líbit a podporovat je v tom, zaměřují se totiž na svou krásu a vzhled a proto se například mohou chtít vyhýbat alkoholu, protože by se jejich image pod tíhou alkoholu rozplynula a z krásné dívky, by se stala ošklivá, opilá holka, co vůbec nevypadá vábně.

U chlapců byste měli směřovat pozornost k autům a motorkám, protože kdo z nich by netoužil mít vlastní vůz, nebo vlastní motorku? Potom nebudou přemýšlet o drogách, ale o tom, jak se blýsknout v nějakém vytuněném fáru.

Ovšem i to může být velmi nebezpečné, pokud se kluk v autě začne předvádět. Přesvědčte jej o tom, aby neriskoval, protože kromě auta by mohl špatně dopadnout i váš syn. Ukazujte mu následky nehod a snažte se mu do hlavy vštípit to, že bezpečnost je v tomto směru na prvním místě.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *