Na co nezapomenout před rodinnou dovolenou?

Nemůžete se dočkat, až společně se svými nejbližšími vyrazíte na vytouženou dovolenou? Chcete-li, aby vše proběhlo v naprostém klidu a harmonii, zkontrolujte, zda jste nezapomněli na následující…

1. Dostatek finančních prostředků

Bez peněz do ciziny nelez. Před odjezdem si vyměňte potřebné množství peněz ve směnárně. Zkontrolujte si platnost karty a v bance se informujte o poplatcích za platbu kartou v cizině.

bumima_online_ergo_cz_01

2. Léky a základní zdravotní potřeby

Přibalte si léky, které pravidelně užíváte. V případě cesty letadlem si je vezměte s sebou v ručním zavazadle. Ve vašem autě by neměla chybět dobře vybavená lékárnička. Hodit se vám můžou také kapky či prášky proti žaludeční nevolnosti, léky na průjem a dezinfekce. Chystáte-li se za exotikou, informujte se o nutných očkováních.

3. Slovník, mapy a GPS

Pokud se v cizině rádi touláte, bude se vám hodit GPS navigace s aktualizovanými mapami, případně „klasická“ papírová mapa nebo turistický průvodce. Nezapomeňte si do svého chytrého telefonu stáhnout elektronický slovník, případně si před cestou pořiďte tištěný kapesní slovník.

bumima_online_ergo_cz_02

4. Kvalitní cestovní pojištění

Většinu věcí seženete i v cizině, ale význam pojištění na cesty do zahraničí rozhodně nepodceňujte! Nespoléhejte se na omezené krytí kartičky pojištěnce, ani na základní balíček cestovního pojištění, které vám možná poskytuje banka k platební kartě.

Cena cestovního pojištění není nijak závratná a pojistné krytí je doslova k nezaplacení. Pojišťovna za vás zaplatí léčebné výlohy za ošetření či hospitalizaci. Zároveň zvažte některá příplatková pojištění – pojištění zavazadel, pojištění storna zájezdu a pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou druhé osobě.

Pokud vám není cokoliv jasné, přečtěte si časté dotazy k cestovnímu pojištění. Dozvíte se, jak si počínat v případě vyplnění nesprávných údajů, jak navýšit tarif a další důležité informace.

Autor příspěvku: Karel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *