Můžeme dítě poslat do ciziny?

Na otázku, jak se nejlépe naučit cizí jazyk, je jednoznačná odpověď, která zní – jeďte do ciziny. Ještě dávno se aspoň na prázdniny mnoho studentů vydalo do Anglie či Německa, aby si zkvalitnili svou řeč, ovšem dnes to mnoho rodičů vidí jako nebezpečné a o své děti se bojí.

Jazyk je důležitý

Pravdou je, že dnes se na znalost cizího jazyka klade velký důraz a každá druhá firmy to požaduje, ovšem na druhou stranu je poměrně vážná situace, a tak není divu, že se mnoho rodičů o své děti bojí. Nejčastěji naše děti odchází na jazykové pobyty do Anglie či Německa, kde je nyní spousta přistěhovalců, a s mnohými jsou problémy. Jak zveřejňují internetové i televizní zprávy, tak mladí imigranti obtěžují naše ženy a podobně. Takže pro rodiče není lehké rozhodnout, zda dítě pustí či ne. Na jednu stranu mají strach, avšak na tu durhou je vzdělání opravdu důležité.

Malá města či vesnice jsou jistota

V případě, že byste své dítě rádi pustili na jazykový pobyt a máte trochu obavy, tak lze najít vhodné řešení. Ideální je zařídit dítěti školu či práci (podle toho, na jaký pobyt dítě jde) v nějakém menším městě či vesnici, protože všichni imigranti se sdružují ve velkých městech, takže vaše dítě bude od nich aspoň trochu izolováno. Pravdou je, že se zde školy a zaměstnání hledají o trochu hůře, ovšem za jistotu, že bude dítě na bezpečnějším místě, to stojí. Také je dobré, když je dítě u členů vaši rodiny či rodinných známých, avšak to se podaří jen zřídka, že má někdo rodinu v cizině.

Mít vše pod kontrolou

I když Němci i Angličané tvrdí, že mají přistěhovalce pod kontrolou, tak to mnohé rodiče neupokojí, a proto mají tendenci své dítě neustále kontrolovat a hlídat, aby se mu opravdu nic nestalo. Pravdou je, že v dané zemi bude i spousta jiných dětí, o které mají rodiče obavy, ale i tak je dobré, když s tím svým budete stále v kontaktu. Musíte si psát i volat a to každý den, abyste věděli, jaké je situace v místě, kde máte své dítě. V případě, že zde bude vaše dítě déle, je také dobré investovat a jet se za ním podívat, abyste si opravdu ověřili, že je všechno v pořádku.

Více lidí, méně obav

Pravdou je, že mnoho dětí se rozhodne, že do Anglie či Německa pojedete se svou kamarádkou, kamarádem či ve větší skupině, což je nejlepší volba. Protože, když budou stále pohromadě, je zde opravdu malá pravděpodobnost, že by se něco mohlo stát. A i kdyby k něčemu došlo, tak se navzájem budou chránit. Jestliže pojede dítě na jazykový pobyt samo, nebojte se mu do tašky přibalit slzný plyn či paralyzér. Je lepší, když dítě bude vybaveno a nic se nestane, než aby nemělo u sebe žádný nástroj na ochranu. Avšak musíte své dítě poučit, aby této ochrany využili opravdu v mezních situacích.

Rodiče se bojí poslat děti do zahraničí, a není divu. Ale jestli zajistíte všechny kroky k tomu, aby vaše dítě bylo v bezpečí, tak se nemusíte ničeho bát.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *