Začněte shánět vánoční výzdobu bytu už nyní!

Za a oknem padá sníh, všude se třpytí přívětivá světýlka, z kuchyně se line vůně vánočního cukroví a smaženého kapra a rodina se právě sešla ke štědrovečernímu stolu. Společně oslavíte ten nejkrásnější čas v roce, navzájem se potěšíte dárky a budete se bez stresu dívat na pohádky. Nebo ne?

Nechte stres za dveřmi

Okřídlené rčení „Vánoce jsou svátky klidu“ zná jistě každý, v mnoha rodinách se ovšem setkáme spíše s opačnou situací. Také si každý rok slibujete, že s přípravami začnete s předstihem, ale nakonec běháte ještě na Štědrý den s jazykem na vestě po bytě? Zkuste to tento rok konečně jinak. Do Vánoc sice ještě zbývá spousta času, ale obchody se už plní všemožnými dekoracemi. Adventní věnce, ozdoby na stromeček, na stůl i na dveře, zahrada plná světel – každý nadšený designér se o svátcích vyřádí. Nemůžete najít svůj styl? Inspirace na Vánoční výzdobu naleznete na internetu víc než dost. Také s pečením cukroví je dobré začít brzy, zvláště proto, že některé druhy potřebují před konzumací změknout. Vyzkoušejte třeba tyhle zaručené recepty na Vánoční cukroví.

Vánoční osvětlení vykouzlí přívětivou atmosféru

Nejoblíbenějšími dekoracemi jsou bezpochyby ty, které nás okouzlí svým světlem. Ať už jsou to zářivé rampouchy, elektrické svíčky nebo třeba hvězda na vrcholku stromku, svítící ozdoby vytváří sváteční atmosféru, kterou si v prosinci kvůli časnému stmívání a pozdnímu rozednívání můžeme vychutnávat skutečně dlouho. Když zhasneme hlavní světla a necháme pouze poblikávat Vánoční osvětlení, všude rázem zavládne příjemná intimní atmosféra, ve které je snazší věřit na zázraky.

Vánoční osvětlení inspirace

V nabídce obchodů je rozsáhlá paleta vánočního osvětlení, záleží tedy jen na vás, jak celou výzdobu pojmete. Můžete se do ní pustit v americkém stylu a nainstalovat si na zahradu třeba celé sobí spřežení, nebo v duchu minimalismu ozdobit pouze dveře a okna. Nejoblíbenějšími svítidly na vánoční stromeček jsou baňky, hvězdy a elektrické svíčky. Na stůl si zase můžete postavit třeba osvětlený betlém. Visící rampouchy budou krásně vypadat za oknem. V poslední době ovládlo trh LED vánoční osvětlení, a není divu, protože tato moderní technologie zaručuje maximální úspornost a dlouhou životnost. O malinko dražší pořizovací cena se tedy mnohonásobně vrátí.

Spoutejte dobrou náladu vánočním řetězem

Ozdobou, kterou využije skutečně každý, jsou vánoční řetězy. Seženete studeně i teple bílou variantu a také řetězy hrající mnoha barvami. Některé pouze svítí, jiné blikají několika způsoby a rychlostmi. Jejich použití je naprosto univerzální – zkrášlíte s nimi vše, od stromečku přes stěny po zábradlí před domem či rostliny v zahradě. Jen dávejte pozor na to, zda je váš řetěz vhodný pro venkovní nebo vnější použití. V žádném případě se nepokoušejte ušetřit tím, že levnější osvětlení určené do místnosti, které není vybaveno patřičným krytím (IP 44), umístíte na zahradu, mohlo by dojít k nehodě! „Vánoce Vánoce přicházejí“ je sice pěkná písnička, ale špatná inspirace.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *