Čekáme rodinu

Pokud žena otěhotní, patří to k tomu nejkrásnějšímu, co vás v životě čeká. S miminkem přichází mnoho radostí, ale musí se na něj dobře připravit. A ještě než se vám narodí, měli byste mu udělat vlastní pokojíček.

Holčička anebo chlapeček?

Někdy je obtížné vytvořit dětský pokojíček, zejména pokud neznáte pohlaví vašeho miminka, což si mnohé maminky a tatínci chtějí nechat jako překvapení. Avšak na druhou stranu už není moderní mít růžový či modrý pokojíček jako pro panenky. A když nevíte, co vám do rodiny přijde, tak musíte zvolit nějakou neutrální barvu. Nejčastěji se používají takové, jako je žlutá či zelená. Ale nemusíte se nechat upoutat jen barvou, klidně na zdi nechce nalepit dětské tapety, na kterých budou medvídci či jiná zvířátka a budete mít krásný pokojíček pro kohokoliv. Pravdou je, že je to trošku nepraktické, když dítě začne růst, protože budete muset později tapety strhat.

Chceme další miminko

Pokud nyní jste v očekávání, ale víte, že to nebude váš jediný přírůstek. Když víte, že brzy budete mít ještě jedno miminko, tak je nejlepší připravit pokojíček tak, aby byl vhodný pro všechny vaše miminka. Někteří radí úplně univerzální dětský pokojíček, který může být celý bílý, ať už jde o stěny či o nábytek. Navíc je to velmi praktické, pokud později budete chtít z pokojíčku udělat pokoj pro školáka a podobně.

Co všechno do pokojíčku patří?

Pokojíček pro miminko není jen výmalba či tapety, ale hlavně nábytek, který se liší od klasického pokoje. V pokojíčku rozhodně nesmí chybět postýlka anebo kolébka, avšak ta se doporučuje spíše pro miminka, která už jsou trochu větší. Kromě postýlky byste také měli mít prostor, kde budete své miminko přebalovat. Je lepší mít tento přebalovací pult připevněný na nějaké skříni, protože se nemusíte k miminku sklánět a zároveň bude mít pod pultem prostor na ukládání mastiček a plenek a vše, co k přebalování potřebujete. A součástí pokojíčku musí být také nějaká větší skříňka, protože musíte mít úložný prostor na všechno oblečení, které jste si pro své miminko nakoupili.

Kde dáme hračky?

K miminku nepochybně patří také spoustu hraček, které nekupujete jen vy, ale tak natěšené babičky, tetičky a zbytek rodiny, takže nakonec se vám jich nahromadí opravdu dost. Pravdou je, že sice si dítě mnohdy ani nevyhraje s každou hračkou, kterou má doma, ale když jsou v dětském pokojíčku hračky, hned je veselejší. Na hračky můžete také mít nějakou skříň či boxy, ale dobře vypadají i zavěšení síťky či různé pytle a podobné efekty, které pokojík zútulní.

Spánek jako při měsíčku

Mnoho žen, které zařizují pokojíček, kupují i lampičky, které později umístí nad postýlkou. Protože miminka mohou bez světla špatně usínat a mnohdy pláčou. A navíc je to velice praktické, když jdete miminko v noci zkontrolovat či nakojit, protože díky lampičce dostanete jemné světlo, které vám stačí, ale neoslní vás.

Příchod miminka je významná a radostná událost, a tak bychom se na jeho přivítání měli pořádně připravit. Můžete začít pokojíčkem.

Autor příspěvku: Hedy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *